Korkataan jouluksi

Alkossa riittää kuhinaa näin Joulun alla, kun suomalaiset kantavat ostoksiaan onnellisesti kohti kotia. Alkohooliliike Oy:n ovet onkin syytä pitää rasvattuina, kun väkeä pyörii kuin Stokkan ovissa sisään ja ulos. Suomalaisten alkoholikulutus saavuttaa aina huippunsa joulukuussa, kun Alkon myyntitilastot ampaisevat katosta läpi.

Samaan aikaan Keltainen lehdistö pitää huolen siitä, kuinka voi putken katkaista muutaman päivän juomisen jälkeen ja miten krapulasta pääsee parhaiten eroon. Valitettavasti samat lehdet eivät kerro, miten ehkäistäisiin joka jouluista perheliikunnan muotoa – perheväkivaltaa.

Alkoholi, pitkät vapaat sekä Joulun tuottama stressi aiheuttavat jouluisin kovan piikin perheväkivallassa. Juhla, jota monet lapset odottavat jo marraskuusta lähtien päättyy ikävästi, kun punaisiin pukeutuneen parrakkaan miehen sijaan kotiin ilmestyy sinisiä miehiä haalareissa hakemaan perheen äitiä tai isää pois, jotta rauha palaisi taloon.

Minulle joulu on yksi tärkeimmistä juhlista. Se tarkoittaa rauhoittumista perheen pariin. Se on juhla, missä muistellaan vuoden asioita. Jouluna syödään hyvin, levätään paljon, saunotaan ja ollaan yhdessä. Minun ei tarvitse peitellä joulun tunteita alkoholiin, vaan voin rohkeasti selvinpäin ottaa vastaan ja jakaa rakkautta. 

Korkataan jouluksi!