Myyrmäen asema on Länsi-Vantaan häpeä pilkku – katso kuvat

Myyrmäen asema on Länsi-Vantaan vilkkaimmin liikennöity asema. Alunperin asema rakennettiin 1974 ja siellä työskenteli aktiivisesti lipunmyyjiä, asemapäällikkö sekä kiinteistönhuoltaja. Nykyään Myyrmäen asema on täysin miehittämätön kylmäasema, jonka valvonta perustuu muutamaan rikkinäiseen kameraan. Kuvista näkee kuinka valvonta on täysin pettänyt.

Vantaan kaupunki on varannut ensi vuodelle rahaa aseman kunnostustyöhön. Asemalle kaavaillaan myös jo alunperin suunniteltuja liukuportaita, mitkä miehittämättömällä asemalla tulevat olemaan ehjänä muutaman tunnin. Muuten budjettiin varattu raha on täysin riittämätön ja asema tulee saamaan vain pientä pintaehostusta, ei ratkaisemaan sen ongelmia.

Myyrmäki-liike on kuitenkin ottanut aktiivisen otteen Myyrmäen alueen parantamiseksi. Myyrmäki-liike hakee vauhtia ns. adopt a station -mallista. Mallin mukaisesti asemalle tuodaan yhteistyössä erilaisia palveluita, jolloin myös sosiaalinen valvonta aseman alueesta kasvaa, mikä vähentää omalta osaltaan ilkivaltaa. Aseman matala kattokorkeus tuo kuitenkin omia haasteita uusien vuokralaisten löytämiseksi, mikä esimerkiksi estää leipomon / pizzerian rakentamisen aseman tiloihin. 

Olin tänään asemalla odottelemassa vaimoani töistä ja samalla huomioni kiinnittyi näihin kaikkiin epäkohtiin, joita asemalla on. Kuvasin niistä muutaman pohjoiseen menevän radan puolelta. Ves.. Hissin ovea en uskaltanut edes avata, ne ovat yleensä niin karmeassa kunnossa.

Yksi Suomen vilkkaimmista asemista tarvitsee ehdottomasti uudet puitteet, missä toimia. Toivottavasti peruskorjauksen myötä ilkivalta vähenee Myyrmäki-liikkeen halujen mukaisesti.