Fanit hullaantuivat heron voitosta

Kahden miljoonan kruunun DreamHackit

DreamHack on maailman suurin tietokonetapahtuma,  johon vuosittain saapuu 11 000 tietokoneharrastajaa pelaamaan, viettämään aikaa keskenään, katsomaan bändejä, demoja jne. Tänä vuonna DreamHack rikkoi myös ennätyksen palkintojen, kun elektronisessa urheilussa palkintoja jaettiin yli 2 000 000 Ruotsin kruunun edestä, joka vastaa noin 230 000 euroa. Pääturnauksista lähetettiin suoraa kuvaa Ruotsin valtion kanavalle SVT:lle.

Tänä vuonna nähtiin myös muutoksia, kun Valven Counter-Strike: Global Offensive syrjäytti aikaisemmat Counter-Striket pääturnauksista. Tämä lisäksi myös DotA 2 nousi ensimmäistä kertaa isoksi peliksi. Tapahtumasta saatiin yksi suomalaisvoittaja, kun League of Legendsiä kansainvälisessä Fnatic organisaatiossa pelannut Lauri “Cyanide” Happonen voitti joukkueensa kanssa koko turnauksen ja 125 000 kruunua. Happosta haastateltiin ennen finaalia SETT.fi:n toimesta.

StarCraft 2 oli jälleen koko tapahtuman pääpeli. Turnauksen finaalit pelattiin läheisellä jääkiekkostadionilla. Finaalissa vastakkain oli tuttuun tapaan kaksi korealaista, joista voiton onnistui ottamaan Song Hyeon Deok, joka tunnetaan paremmin hänen nimimerkillään HerO. Tunnelma jääkiekkohallissa oli vähintään yhtä hyvä kuin jääkiekon paikallisotteluissa.

Tapahtumaa pystyi seuraamaan myös suorana nettilähetyksenä Twitch.tv:stä ja isoimpien turnauksien finaalit lähetettiin myös Svenska Televiosionin kautta. Innokkaiden tietokoneharrastajien joukko oli saanut houkuteltua paikalle myös Ruotsin armeijan sekä Ruotsin poliisin. Armeija näkee DreamHack:n tärkeänä PR-työnä toiminnalleen ja yrittää samalla myös houkutella tietotekniikan osaajia palvelukseen. Poliisilta paikalla oli Ruotsin nettipoliisit.

Lisää haastatteluja ja kuvia löytyy suomalaisen elektroniseen urheiluun keskittyvän SETT.fi -sivuston Youtube sekä Flickr -palveluista.