Armeija on Suomelle edelleen tarpeellinen

Uudet varusmiehet ovat aloittaneet palveluksensa ennätyshelteissä. Samaan aikaan Suomessa on kiihtynyt keskustelu asevelvollisuuden tarpeellisuudesta. Minun mielestä Suomi tarvitsee edelleen asevelvollisuuteen perustuvan armeijan.

Vaikka olen aikaisemmin tasa-arvoon sekä rauhaan vedoten halunnut armeijan lakkauttamista, niin se on kuitenkin pienempi paha kuin liittyminen NATOon palkka-armeijan myötä. NATOn kautta Suomi joutuisi mukaan hyökkäyssotiin, mikä sotii koko puolustusvoimien perusajatusta vastaan. Tästä syystä asevelvollisuus on säilytettävä Suomessa.

Puolustusvoimissa annettavaa koulutusta on jatkuvasti kehitetty eteenpäin, mikä on ainoastaan hyvä asia. Mitä nopeammin voimme kouluttaa varusmiehet, sitä nopeammin he pääsevät palaamaan siviiliin – kouluihin sekä työpaikoille. Kertausharjoituksia järjestetään nykyään myös harvoin, mutta niiden kehittäminen on myös todella tarpeellista, kuten aikaisempi bloggaukseni antaa ymmärtää.

Tasa-arvoa Suomi kuitenkin tarvitsee, koska armeija tutkitusti haittaa miesten opiskelu- ja työelämää. Tästä syystä olisikin edettävä kohti yleistä palvelusvelvollisuutta, joka koskisi miehiä ja naisia. Palvelusvelvollisuudessa jokainen saisi valita armeijan ja siviilipalveluksen tai jopa jonkinlaisen yhdistelmän välillä. Tämä olisi todellista tasa-arvoa.

Kun kahdesta pakollisesta – NATO tai asevelvollisuus – pitää valita, niin minä valitsen yleisen palvelusvelvollisuuden.