Ke Nako – It’s time

Huomenna se alkaa. Pitkä odotus on huipentumassa huomenna kello 16.10 kun YLE aloittaa lähetyksensä Etelä-Afrikasta. Toivon ja mahdollisuuden kisat ovat alkamassa.

Jalkapallon MM-kisat merkitsevät muutakin kuin vain loistavia yksilösuorituksia, hienoa joukkopeliä sekä näyttäviä maaleja. Jalkapallon MM-kisat ovat mahdollisuus Afrikalle näyttää, että he pystyvät järjestämään isoja kisoja. MM-kisat ovat mahdollinen uusi alku, uusi toivo maanosalle, joka sitä varmasti eniten tarvitsee.

Myös FIFA on tehnyt paljon työtä rasismin torjumiseksi. Jalkapallo yhdistääkin paljon ihmisiä ja toivottavasti se opettaa myös hyväksyntää toisten erilaisuutta kohtaan. Jalkapallokentällä ja sen laidalla ei pitäisi olla merkitystä ihmisen etnisellä taustalla. Jokaista pitäis yhdistää sama asia rakkaus jalkapalloon, rakkaus lajiin. Annetaan tämän rakkauden näkyä!
Tulen itse katsomaan suurimman osan otteluista. Omina suosikkeina nostan esiin Saksan sekä Brasilian, jotka edustavat tyyliltään hyvin erilaista jalkapalloa. Näille molemmille joukkueille toivon suurta menestystä.

Pelaajista tulen seuraamaan erityisesti yhdysvaltalaista Stuart Holdenia hänen tietokonepeliuran johdosta. Stuart Holden oli ammattilaispelaaja Counter-Strikessa pelaten yhdysvaltalaisessa peliporukassa nimeltään Forsaken. Holden saavutti ammattilaisurallaan toisen sijan WCGn karsinnoissa vuonna 2002 sekä samana vuonna porukka sijoittui kahdeksanneksi CPLssa. Nämä ovat huikeita saavutuksia. Holden lopetti Counter-Striken pelaamisen keskittyäkseen jalkapalloon ja nyt hän ei pelkästään edusta maataan kisoissa, vaan myös isoa joukkoa tietokonepelaajia. Olen itse hypännyt Holdenin bandwagoniin roottaamaan!

Huomenna on siis aika, Ke Nako!

Kirjoittaja on rakastunut jalkapalloon ja Vasemmiston ehdokas Uudeltamaalta.