Kirjaimellisesti otsikon mukaisilla sanoilla teki hätäkeskuspäivystäjä kysymyksen hätääntyneeltä mieheltä, joka joutui perheväkivallan uhriksi. Tekijänä tässä tapauksessa toimi hänen oma vaimonsa. Hätäkeskuspäivystäjä tiedusteli myös miehen ja naisen painoja. Nämä saatuaan totesi pariskunnan tasaväkiseksi. Mies joutui soittamaan kolme kertaa hätäkeskukseen saadakseen apua.
Stereotypiat eivät saisi vaikuttaa hätäkeskuspäivystäjän toimintaan. Nyt niillä oli vahva vaikutus. Taustalla toki on vuosia jatkunut rummutus siitä, että miehet ovat vahvempia ja perheväkivallassa ainoa toimija – naiset heikompia ja aina uhri. Tästä olen kirjoittanutkin aikaisemmin bloggauksen, Vaiettu tabu – naisten väkivalta Suomessa.
Hätäkeskuspäivystäjä selvisi virheestään pelkällä varoituksella, vaikka antoi omien asenteidensa tulla työnteon tielle. Toivottavasti tästä toiminnasta otetaan kuitenkin nyt oppia. Hätäkeskuspäivystäjille on syytä kertoa realistisesti perheväkivallasta, sen eri tyypeistä, tekijöistä ja uhreista. Tämä voisi muuttaa joidenkin ennakkoluuloja perheväkivallan suhteen ja estää tulevaisuudessa samankaltaiset tapahtumat.