Tyhjän tuolin ongelma – Vantaan sosterlautakunnan kokous

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan tämän päiväiseen kokoukseen oli ladattu tunnelmaa kuin parhaaseen jalkapallomatsiin. Vantaan Sanomat olivat soitelleet päättäjille Katriinan sairaalan terveysaseman sulkemisesta, kansalaisaktiivit keränneet 30 000 nimeä terveyskeskusverkon säilyttämisen puolesta sekä esityslistalla kummitteli koko Hakunilan suuralueen käänteinen kilpailutus. Ennen kokousta kävin vielä kansalaisaktiivien teltalla nauttimassa hernekeittoa, josta lähdin kokousta kohti.

Kahvihuoneessa keskusteltiin kuinka asioita menisi tänään äänestyksiin ja pientä ystävällismielistä nokittelua oli ilmassa. Kokous alkoikin ja yksi oli joukosta poissa. Yksi kokoomuksen edustajista ei kokoukseen päässyt – iski tyhjän tuolin ongelma.

Tyhjän tuolin ongelma iski täydellä teholla ja kolmannen kohdan jälkeen apulaiskaupunginjohtaja päätti vetää Hakunilan alueen käänteisen kilpailutuksen pois esityslistalta ja tätä säesti terveystoimen johtajan ilmoitus vetää pois kohta Katriinan sulkemisesta sekä suunnitelmista terveysasemaverkosta. Pikanttina yksityiskohtana voidaan pitää, että pois vedot olisi pitänyt tehdä kokouksen alussa. Nyt näin ei tapahtunut.

Latistuneen tunnelman pystyi oikeasti näkemään. Paukkuja oli ladattu joka puolella tätä tärkeää kokousta varten. Tiedusteluja tehty, keskusteluja käyty ja käteen jäi tyhjä arpa – ei voittoa.