Vasemmistoliitto puolustaa duunarien oikeuksia

Vasemmistoliitto on ollut viime päivinä julkisuudessa puolustaessaan työväen, duunarien, oikeuksia. Koko metakka alkoi, kun lappiin palkattiin virolaista työvoimaa rakennustyömaalle. Ei se kansalaisuus se ongelma ole, vaan yleinen harmaa talous joka alalla rehottaa.

Ulkomainen työvoima on Suomeen tervetullutta, kunhan varmistetaan muutamat perusasiat: Samasta työstä on maksettava sama palkka samoilla työehdoilla. Lisäksi on huolehdittava verojen maksusta sekä työnantajan muista velvollisuuksista. Nyt on ollut merkkejä, ettei tämä toteudu.

Rakennusteollisuus on tehnyt oman ehdotuksensa harmaan työvoiman torjumiseksi. Ne voi lukea rakennusteollisuuden kotisivuilta. Myös rakennusliitto on puhunut paljon harmaasta taloudesta ja tehnyt laskelmia sen aiheuttamista kustannuksista.

Halpatyövoiman laiton käyttö ei ole eettisesti eikä moraalisesti oikein kenellekään. Se polkee suomalaisten duunarien palkkoja sekä saavutettuja etuisuuksia, se polkee myös ulkomaalaisten työntekijöiden oikeuksia saada työstään oikea palkka sekä tehdä töitä samoilla ehdoilla. Ulkomaalaisilla työntekijöillä on esimerkiksi teetetty ylipitkiä päiviä muutaman euron palkalla. Ainoa hyötyjä on rakennusfirma, joka pääsee nauttimaan suuremmasta katteesta. Katteesta, joka on revitty duunarien selkänahasta.

Vasemmistoliitto – Duunarien asialla!