Lahtinen ja terrorin pelolla ratsastaminen

Teemu Lahtinen maalailee blogissaan maahanmuuttajat ja varsinkin muslimit kotimaisen terrorismin toteuttajiksi. Vaikka Lahtinen lupailee otsikossa kuinka kotimaista terrorismia voitaisiin välttää, ei hän tarjoa tekstissään muuta kuin pelon sanoja. Terrorismin hän kytkee välittömästi maahanmuuttajiin sekä muslimeihin.

Muslimeista Lahtinen käyttää sanaa muhamettilaiset, joka sinänsä on jo loukkaava termi, koska muslimit eivät ole Muhammedin palvojia. Tämän lisäksi Lahtinen käyttää termiä toisen polven maahanmuuttajat. Tätä termiä käytetään tosin myös lehdistössä, mutta sekin on hyvin leimaava. Ihminen, joka on syntynyt Suomessa, käynyt suomalaiset koulut on suomalainen. Ei toisen polven maahanmuuttaja, joka lokeroi hänet välittömästi kantaväestön ulkopuolelle. Tällaiset termit ovat omiaan luomaan segregaatiota ja niistä pitäisi päästä eroon.

Lahtinen puhuu Euroopan epäonnistumisesta, mutta ei tietenkään kerro mitä hän tällä lauseella tarkoittaa. Euroopassa on toki tehty virheitä, kuten esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa, jossa todellinen halu kotouttamiseen puuttui. Näistä virheistä Suomi on jo ottanut oppia ja tarjoakiin huomattavasti parempaa kotouttamista. Tosin suomen kielen opetukseen pitäisi vieläkin enemmän panostaa jo heti alusta asti.

Mitä tulee sitten terrorismiin, minkä Lahtinen linkittää automaattisesti muslimeihin sekä maahanmuuttajiin. Vuoden 2008 tilastojen mukaan Euroopassa tehtiin 515 terroristi-iskua joista yksi (1) oli islamilainen. Tästä olenkin kirjoittanut jo aikaisemmin bloggauksen.

En toki kiistä, etteikö muslimeissa olisi terroristeja. Heidät voidaan jakaa seuraavan kaltaisiin ryhmiin:

(1) Vauraat ja koulutetut arabit, jotka ovat saaneet uskonnollisen kotikasvatuksen: Osama bin Laden, Ayman Al-Zawahiri, Abdullah Azzam
(2) Maallistuneet ja vaihtelevista syistä turhautuneet, usein (muttei välttämättä) lännessä kasvaneet tai pitkiä aikoja oleskelleet muslimit, tai hiljattain islamiin kääntyneet nuoret länsimaalaiset miehet: Muhammad Atta, Ramzi bin Al-Shibh, Said Bahaji, Ramzi Yusuf, Muhammad Sidique Khan.
(3) Urarikolliset, joista osa on puhtaita opportunisteja ja toiset hakevat synninpäästöä omaksumalla näkyvän uskonnollisen sankariprofiilin tai tavoittelemalla marttyyriutta: Abu Musab Al-Zarqawi, Germaine Lindsay
(4) Rutiköyhät, kouluttamattomat (usein lukutaidottomat) tai työttömät nuoret maaseudun miehet köyhissä muslimimaissa, joissa on kultturisesti vahva perhelojaliteetti: Jotkin Taliban/Al-Qaida -lähtöisten itsemurhapommi-iskujen afgaanitoteuttajista Afganistanissa, joita on aivopesty valheellisilla uhkakuvilla

Viimeisten tutkimusten mukaan suurin osa iskuja toteuttavista muslimeista eivät itseasiassa tunne koraanin, oman uskontonsa perustan, opetuksia. Myös muissa tutkimuksissa on päästy samankaltaisiin toteamuksiin:

Lyhyesti, maallistumisen trendi on voimakkain trendi koko muslimimaailmassa ja hartaistakin vain harva kannattaa terrorismia. Mikäli tuosta 1,57 miljardista valtaosa kannattaisi, maailma olisi jo tuhottu tuhanteen kertaan.

Lisäksi fanatisoitumisen riski on korkeinta nimenomaan maallistuneesta ja hyvin koulutetusta taustasta tulevalle ihmiselle (http://www.parapundit.com/archives/003924.html). Myös vihaiset ei-muslimimiehet joskus kääntyvät ääri-islamistiseen tulkintaan lännessä tästä syystä.

Oikea terrorismi on naimisissa fanaattisuuden kanssa. Sillä ei ole niinkään tekemistä minkään tietyn uskonnon tai elämänkatsomuksen kanssa. Fanaattisuudesta on kirjoitettu hyvin Todellisuudessa.

Lahtisen rakentamat pelot ovat pelolla ratsastamista. Hän aloittaa puhumalla terrorismista ja sen välttämisestä. Hän ei tarjoa ratkaisuja, hän ei edes osoita terrorismin olemassaoloa. Lahtinen vain kirjoittaa ”sattumalta” otsikon Terrorismia Suomessa alle muslimeista sekä maahanmuuttajista. Tälläinen peloittelukampanja lisää turhaan valtaväestön epäluuloja muslimeita sekä maahanmuuttajia kohtaan.