Ne lisääntyvät ja täyttävät maan!

Monesti kuulee väitteen, että maahanmuuttajat lisääntyvät kuin kaniinit, ja kohta suomalaiset ovat vähemmistö. Väitteitä 20-henkisistä perheistä kuulee jatkuvasti, mutta perustavatko nämä väitteet mihinkään faktaan? Eivät, ne ovat puppua! Monet myös puhuvat kehitysmaiden lapsista moraalisesti arveluttavalla tavalla: heidän mielestään on väestönkasvullisesti parempi, kun lapsia kuolee paljon kehitysmaissa ja sitä kautta väestönkasvu hidastuu. Tämäkin on väärin ja tulen sen osoittamaan. Väitän että:

Vähentämällä lapsikuolleisuutta hidastamme väestönkasvua

Meidän on purettava väestönkasvu pienempiin osiin. Maailman väkiluvun kasvu on aktuaalinen tosiasia. Toisaalta sitä tapahtuu vain kehitysmaissa, joissa lapsikuolleisuutta esiintyy paljon ja yleinen hyvinvointi on erittäin heikkoa. Sekundaarisilla tekijöillä kuten uskonnolla on huomattavasti vähemmän vaikutusta kuin keskusteluissa annetaan ymmärtää. Oheisesta kuva havainnollistaa asiaa.

Hyvinvoinnin kartta

Kuvassa oikealla ylhäällä ovat kehittyneet maat, joihin syntyy vähän lapsia ja joissa lapsikuolleisuus on pieni. Kuvassa vasemmassa alhaalla on maat, joiden BKT on hyvin alhainen, eliniän odote heikko ja lapsikuolleisuus suuri. Otetaan sieltä esimerkiksi Kongo, jossa lapsia syntyy 6,3 per nainen. Näistä lapsista 20,3 % tulee kuolemaan ennen viidettä syntymäpäiväänsä ja monet ennen aikuisikää. Kongon BKT on erittäin alhainen ja hyvinvoinnin taso lähes olematon. Korkean lapsikuolleisuuden sekä alhaisen hyvinvoinnin takia syntyy Kongoon huomattavasti enemmän lapsia kuin esimerkiksi Etelä-Afrikkaan, jossa lapsia syntyy 2,8 per nainen. (Lähde: World Development Indicators 2005)

Uskonnosta on myös puhuttu paljon syntyvyyden yhteydessä. Uskonnolla on merkitystä, mutta merkitys on täysin ylikorostettu. Voimme poimia esimerkiksi Bangladeshin, jossa valtauskontona on Islam (88% väestöstä muslimeja). Vuonna 1962 Bangladeshiin syntyi 6,7 lasta / nainen, joista 24,6 % kuoli ennen viidettä ikävuottaan. Tämän jälkeen Bangladesh on kehittynyt paljon, vaikka sen talous onkin edelleen heikoissa kantimissa. Lukutaito on lisääntynyt, tasa-arvo parantunut, terveydenhuolto kehittynyt sekä lapsikuolleisuus laskenut. Nykyään Bangladeshissa syntyy 2,9 lasta / nainen ja lapsikuolleisuus on laskenut 6,9 prosenttiin! Lapsikuolleisuuden vähentäminen on siis paras mahdollinen keino hidastaa ja jopa pysäyttää maapallon liikakansoitus.

Suomessa maahanmuuttokriitikot luovat pelkokuvia täysin islamisoituneesta Suomesta ja näitä perustellaan varsinkin väitteellä muslimien nopeammasta lisääntymisestä. En löytänyt tilastoja Suomen kohdalta, mutta muslimiväestön  lisääntymistä on tutkittu tarkoin esimerkiksi Hollannissa, jonne on muuttanut paljon ihmisiä Islamilaisista maista. Tutkimuksissa on osoitettu lapsikuolleisuusteorian paikkansapitävyys. Maahanmuuttajien syntyvyys on tasoittunut muutamassa vuodessa samalle tasolle kantaväestön kanssa. Alla olevasta diagrammista on nähtävissä, että viidessätoista vuodessa on tapahtunut todella nopea syntyvyyden lasku, jonka hidastumisesta ei näy merkkejä (Lähde: Population Reference Bureau). Samanlainen kehitys on todennäköisesti käynnissä myös Suomessa.
Muslimien syntyvyys Hollannissa

Toistan vielä: lapsikuolleisuuden vähentäminen ja yleisen hyvinvoinnin edistäminen kehitysmaissa vähentää väestön kasvua. On siis perusteltua jatkaa kehitysapua mutta miettiä samalla sen parempaa kohdentamista. Maahanmuuttajien syntyvyys kääntyy laskuun myös länsimaissa, kun lapsikuolleisuus pienenee heidän keskuudessaan ja hyvinvointi paranee. Pelottelut 20-henkisistä perheistä ja suomalaisten siittämisestä ulos omasta maastaan voidaan siis lopettaa. Ne ovat puppua!

Lähteenä on käytetty myös sivustoa gapminder.org.