Viimeinen sammuttaa valot Länsimäen terveysasemalla

Länsimäen terveysasemasta on kirjoitettu paljon Vantaalla. Asia on noussut esiin monien eri poliitikkojen puheissa yli puoluerajojen. Myös Länsimäen laboratorio sai oman pikantit käänteensä, kuten Mari Niemi-Saari (sd.) kirjoittaa blogissaan. (Olenko kumileimaisin sivun alareunassa.)

Noin kuukausi sitten kysyin itse apulaiskaupunginjohtajalta Länsimäen laboratoriosta ja tehdystä virkamiespäätöksestä sen sulkemiseksi. Vastauksen mukaan Vantaa ei itse voi päättää laboratorioiden kohtalosta, vaan HusLab tekee päätökset itsenäisesti. Uskoin vastauksen, vaikka ei välttämättä olisi pitänyt. Espoossa ja Helsingissä vastaavat päätökset viedään HusLabin johtokuntaan sekä myös lautakuntiin. Vantaalla päätös tehtiin viranomaispäätöksenä.

Viime viikolla pidetyssä sosiaali-ja terveyslautakunnan kokouksessa esityslistalla oli Länsimäen laboratorio. Se oli siellä viranomaispäätösten joukossa ja näin sen olisi pystynyt sieltä ottona ottaa käsittelyyn ja vielä vaikuttaa viranomaisen tekemään päätökseen.

Vantaan Vasemmistoliiton ainoana edustajana esitinkin asian ottamista käsittelyyn, mutta esitys kaatui kannattamattomana. Yhdestäkään muusta puolueesta ei noussut kukaan kannattamaan esitystä. Puheita on ollut, niin PerusSuomalaisissa, kuin demareissa sekä kokoomuslaisissa. Nyt kävi näin.

Koko Länsimäen terveysaseman kohtalo

Mielestäni Länsimäen terveysaseman kohtalo oli sidottu tuohon laboratorioon. Helsinki oli aikasemmin kiinnostunut ostamaan 5 000 asukkaallen palveluita Länsimäestä, mutta ovatko enää, kun laboratorio suljetaan? Ja kun tulee kysymys Vantaan terveysasemien ja Hakunilan suuralueen uudelleen järjestelyistä, niin Länsimäen terveysaseman kohtalo näyttää entistä huonommalta.

Poliittista kiinnostusta Länsimäkeä kohtaan oli, mutta poliittista tahtoa löytyi vain Vasemmistoliitolta. Hyvää yötä Länsimäki, viimeinen sammuttaa valot?