Vajaa neljännes Vantaan uusista valtuutetuista vastustaa leikkauksia

Vantaan Sanomat uutisoi eilen, että vain vajaa neljännes Vantaan uusista valtuutetuista kannattaa veronkorotuksia. Tällä kolikolla on myös toinen puoli – leikkaukset. Vajaa neljännes Vantaan valtuutetuista hyväksyy veronkorotukset, joiden tarkoitus on paikata Vantaan taloutta, kunnes pahin investointiruuhka on mennyt ohi. Loput valtuutetuista ovat valmiita suorittamaan mittavat leikkaukset, mitkä pääsääntöisesti osuvat sosiaali- ja terveysalalle sekä sivistystoimeen.

Vantaa on yksi Suomen kasvavimmista kaupungeista. Uusien kaupunginosien rakentaminen ei ole halpaa lystiä ja tämän päälle Vantaa on vielä “pakotettu” antamaan valtiolle korotonta lainaa, jotta köyhällä Suomella olisi varaa korjata Kehä III sekä rakentaa Kehärata. Nämä investoinnit rasittavat pahasti kaupungin budjettia, mutta nyt jarrua on painettu rajusti. Uuden kaupunginjohtajan mukaan Vantaalla ei aloiteta uusia mammutti-investointeja hetkeen, mikä tulee auttamaan Vantaan talouden tasapainottamisessa merkittävästi.

Valtuutettujen mielestä leikkaukset ovat kuitenkin parempi keino kuin nostaa veroja väliaikaisesti 0,25% – 0,5%. On siis parempi leikata kotihoidontuesta, sulkea kirjastoja, irtisanoa koulunkäyntiavustajia, eli tuottaa rajua hyvinvointivelkaa tulevaisuutta ajatellen. Tähän päälle tulee vielä kokoomuslaisten ulkoistamisen ideologia, missä ulkoistetaan sokeasti kaupungin toimintoja, koska huonommasta palvelusta on ilmeisest kiva maksaa enemmän.

Leikkauksia Vantaalla vastustaa ärhäkämmin Vasemmisto ja heidän perässään tulevat vihreät. Muut puolueet ovat kaikki leikkauslistojen äärellä, vaikka eivät tätä tietenkään vaalitaisteluissa maininneet. Nyt vaalit ovat ohi ™, niin voi taas kääntää selkänsä sille kansalle, joka valtuutetut äänesti valtuustoon.

Ei tainnut kansa tietää!