Peltomäki ja naisseikkailut

Vantaalaisena olen seurannut mielenkiinnolla nykyisen kaupunginjohtajamme edesottamuksia. Tänään Helsingin Sanomat kirjoittivat Peltomäen naisseikkaiuista Manchesterissa. Suurimmaksi kohuksi on noussut Peltomäen oletettu naisystävä, joka on kokoomuslainen kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen.

Peltomäellä ja hänen oletetuilla naisseikkailuilla ei ole merkitystä, vaikka kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) erikseen tätä paheksuukin. On mielenkiintoista vedota vanhoihin moraalikäsityksiin. Mäkinen on jopa kehoittanut, ettei Peltomäki näyttäytyisi naisystävänsä kanssa julkisesti. Salasuhteet ovat siis selvästi hyväksyttyjä, mutta rakkautta ei saa julkisesti tuoda esiin. Naisasiat ovat kuitenkin kaikkien yksityisasioita, ja ne eivät kuulu kaupunginhallituksen puheenjohtalle ollenkaan.

Uutisessa on kuitenkin erittäin paheksuttava asia. Uutisessa mainitaan, ettei Peltomäki naiskiireiltään pystynyt panostamaan täydellisesti virkamatkaansa. Tämä näin yhtenä Peltomäen palkanmaksajana on erittäin paheksuttavaa. Yksityiselämä ei saa tulla työnteon eteen. Silloin on itse tehtävä valinnat työn ja huvin välillä. Ilmeisesti hupi oli tässä kohtaa tärkeämpää ajanvietettä.

Vantaa on Suomen velkaisin kunta. Vantaa tarvitsee vahvan johtajan, joka pystyy johtamaan Vantaan pois velkakierteestä. Peltomäki ei enää nauti poliittista luottamusta. Se vaikeuttaa todella paljon Peltomäen työskentelyä tässä vaikeassa tilanteessa. Tästä syystä onkin syytä pohtia tarkkaan tulisiko Peltomäen jatkaa Vantaan kaupunginjohtajana. Myös Peltomäkeä kaupunginjohtajaksi kannattaneet PerusSuomalaiset ovat kääntäneet kelkkansa, ja keräävät nyt nimiä pidättääkseen hänet virasta.

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina. Peltomäen tilanne nousee varmasti esiin kokouksen yhteydessä.