XBOX ONE tulee mullistamaan olohuoneen

Juuri äsken julkaistu Microsoftin uusin pelikonsoli, XBOX ONE, vie pelikonsolit selvästi uudelle aikakaudelle. Koko käsite pelikonsoli joutuu haasteeseen ONE:n myötä, kun konsolin kautta voi katsoa elokuvia, vaihtaa televisiokanavia, selata internettiä ja toki pelata myös viihdyttäviä pelejä. Kaikki nämä toiminnot perustuvat ääni- sekä liikeohjaukseen ilman erillistä kaukosäädintä.

Uudistunut Kinect -liikkeentunnistin on päivittynyt jokaisella tasolla ja tunnistaa nyt käyttäjän tämän äänen sekä kasvojentunnistuksen kautta. Tunnistaessaan käyttäjän ohjaa ONE hänet omalle kotisivulleen, mikä on muokattavissa jokaisen omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Kinect:n äänikomennot ja ohjainkomennot venyvät kovaan moniajoon, kun televisiokanavaa voi vaihtaa sanomalla “Next” tai suoraan esimerkiksi “Watch MTV”, jolloin kanava vaihtuu oikeaksi. Televisiokanavan rinnalle voi moniajona laittaa vaikka Internet-selaimen, mistä voi hakea tietoa dokumenttiohjelman kimurantteja tietoja varten tai katsoa tulevat ohjelmat eri kanavalta. Myös Skypellä soittaminen ja vastaaminen onnistuu jouhevasti suoraan puhekomennon avulla riippumata siitä, mikä ohjelma olisi menossa.

ONE:n sisällä raksuttaakin todella tehokasta rautaa:
 – 8 ytiminen x86 64-bittinen prosessori
 – 8 gt keskusmuistia
 – 500 gt kovalevy
 – Blu-Ray
 – WiFi

Uudistuneen raudan kautta myös pelimaailma tulee saamaan aivan uudenlaista ilmettä. ONE mahdollistaa lähes valokuvamaiset maisemat peleihin. Uusia pelejä onkin tulossa tämän vuoden puolella 18, joista 15 tullaan julkaisemaan yksinoikeudella ONE:lle. Valitettavasti uuden pelimoottorin johdosta sekä uudistuneen prosessorin takia Wired:n tietojen mukaan vanhat pelit eivät tule toimimaan uudessa konsolissa. Saman ongelman edessä tulee olemaan myös PS4, joka kuitenkin on lupautunut tekemään erillisen pilvipalvelun, jota kautta pelejä voitaisiin ajaa myös uuten PS4:ään.

Pilvipalvelut sekä kovalevyt näyttelevät isoa osaa uutuudessa, kun jokainen peli asennetaan suoraan kovalevylle, minkä jälkeen koko levyä ei tarvitse enää käyttää. Samalla pelit rekisteröityvät pilvipalveluun, mikäli jatkossa haluaa lainata ystävälleen pelejä tai ostaa käytettyjä pelejä käyttöönsä joutuu tästä maksamaan erillisen lisenssimaksun, Wiredin saamien tietojen mukaan.

Myös peliohjain on saanut uudenlaisen muotoilun sekä siihen on tehty erilaisia hienosäätöjä. Ohjainta kehittämässä ovat olleet eri pelien huippupelaajat, joten ohjain on suoraan pelaajilta pelaajille. Vaikka ONE ei Kinectin johdosta tarvitse erillistä kaukosäädintä voi ohjaimena käyttää myös mitä tahansa älypuhelinta tai padia. Tämän mahdollistaa uusi Smartglass ohjelmisto, mikä on sisäänrakennettu uuteen käyttöjärjestelmään. Pelien kohdalla omasta padista voi seurata erilaisia lisätietoja.

XBOX ONE on selvästi rikkomassa rajaa pelikonsolin ja viihdekeskuksen välillä. Se ei tarjoa pelkästään pelaajille herkkuja, vaan helpottaa koko perheen olohuonerituaaleja.

Mikäli et ehtinyt katsoa XBOX ONE:n julkaisutilaisuutta, niin sen löytyy osoittesta:
http://www.xbox.com/fi-FI/hub/