Uusi XBOX esitellään huomenna

Konsolipelimaailma saa huomenna uuden kilpailijan, kun Microsoft julkaisee uuden version xbox -pelikonsolistaan. Uusin xbox lähtee haastajana liikkeelle Sonyn PlayStation 4:sta sekä Nintendon Wii-U:ta vastaan. Tilanne ei sinänsä ole muuttunut 12:ssa vuodessa, kun vuonna 2001 ensimmäinen xbox saapui markkinoille haastamaan ehdottoman pelikonsolien silloisen kuninkaan PlayStationin sekä Nintendon GameCuben.

Uudesta xbox:sta on ollut huomattavan paljon huhuja liikkeellä, mutta Microsoft on toistaiseksi pitänyt tarkemmat tiedot itsellään. Työnimenä konsolista on käytetty xbox 720 -nimeä, mutta tämäkään ei ole vielä varmistunut. Mahdollisia muita nimiä ovat Infinity sekä Durango. Infinity viittaisi xbox:n logoon, joka uudessa versiossa muodostaisi kyljellään makaavan kahdeksikon ja Durango nimi on tullut ilmoille eräältä koodaajalta twiitissä, joka nyt on jo poistettu.

Uuden konsolin ulkonäkökin on vielä täysin auki. Villejä huhuja modernista lookista klassiseen toimivaan malliin on kiertänyt Internetissä jo viime vuodesta lähtien.

Myös tekniset tiedot ovat edelleen täysin hämärän peitossa. Todennäköisenä voidaan pitää kuitenkin Blu-Ray -asemaa, joka tulee syrjäyttämään xbox 360:ssa olleen DVD-aseman. Blu-Ray:n käyttä konsoleissa ei kuitenkaan ole täysin ongelmatonta latausaikojen suhteen, joten tämä tarkoittaisi uuden konsolin sisältävän suhteellisen ison kovalevyn, jolle pelejä voidaan asentaa latausaikoja lyhentäeksi.

Microsoftin suunnittelema Kinect -liikkeentunnistinohjain tulee todennäköisesti joko integroituna tai pakkauksen mukana. Microsoft onnistui mullistamaan pelimaailman täysin ohjaimettomalla liikeentunnistamisella. Päivitetty Kinect tulee todennäköisesti näyttelemään suurta roolia tulevaisuuden pelien suhteen. Microsoft on myös kehitellyt haastajaan Wii-U:n padille. Heidän suunnitelmissaan on tehdä ohjelmistopohjainen järjestelmä, missä mitä tahansa padia tai älypuhelinta voidaan käyttää yhdessä uuden xbox:n kanssa.

Huomenna olemme kuitenkin paljon viisaampia uuden konsolin suhteen.