MM-kisat eivät kiinnosta enää

Joka vuonna järjestettävät jääkiekon MM-kisat ovat vaarassa romahtaa omaan mahdottomuuteensa. Katsomot kumisevat tyhjyyttä, vaikka jäiden gladiaattorit ryskyttävät laitoja hurmoksen vallassa. Samaan aikaan uudet lajit ovat muualla maailmassa nousemassa ohi vanhojen ja väsyneiden lajien. Uusista lajeista hyvänä esimerkkinä voidaan pitää elektronista urheilua.

Kaksi viikkoa sitten Globenissa pelattiin DreamHack Stockholm Open -turnaus, joka toi paikalle pelaajia kolmelta eri mantereelta yli 10 eri maasta taistelemaan palkintopotista, WCS -turnauspisteistä sekä maineesta. Pelejä varten paikalle lennätettiin myös pelin tunnetuimmat selostajat, joiden lisäksi turnausta lähetettiin Internetissä seitsemällä eri kielellä. Turnauksen finaalit lähetettiin myös Ruotsin Yleltä SVT:ltä.

Vaikka turnausta oli mahdollista seurata maksutta kotisohvalta tai mennä johonkin kymmenistä BarCrafteista, niin Globen täyttyi myös maksavista katsojista. Fanit halusivat päästä nauttimaan livenä hyvästä selostuksesta, nähdä omia suosikkipelaajiaan ja kerätä näiltä nimikirjoituksia esimerkiksi omaan hiirimattoonsa.

Tämä ei myöskään ollut ensimmäinen kerta, kun Ruotsissa jääkiekkostadionit täyttyvät innokkaista eSportsin ystävistä. Tapahtuma järjestettiin jo kolmatta kertaa Globenissa ja tämän lisäksi HV-71:n kotistadion Jönköpingissä on täyttynyt jo kahdesti. Elektronisen urheilun tuote on hyvässä kunnossa Ruotsissa, kun sitä vertaa jääkiekon MM-kisoihin, jotka eivät kiinnosta juuri ketään.

IIHF:llä onkin nyt tiukka paikka miettiessään, miten tuotetta pitäisi korjata. Vuosittain järjestettävät tulevat liian usein ja näin niiden merkitys vähenee jatkuvasti. Myös useat pelaajat kieltäytyvät nykyään huonosti järjestetyistä kisoista, joiden merkitys oman uran kannalta on minimaalinen.