Rokotteet pelastavat tuhansia vuosittain

IltaLehti on tänään kirjoittanut valitettavasta pienen kolmen kuukauden ikäisen vauvan kuolemasta. Tämä kuolema on lehden toimesta linkitetty lapsen saamaan rokotteeseen, mikä on THL:n mielestä käytännöllisesti katsoen mahdotonta, koska rokote itsessään ei sisällä eläviä bakteereita. Keltainen lehdistö on kuitenkin jo haistanut mahdollisuuden kerätä vielä lisää klikkejä ja kasvattaa myyntiään pelottelukampanjalla rokotteista, joten IltaLehti on käynnistänyt kyselyn, minne voi jokainen kirjoitella negatiivisia kokemuksiaan rokotteista. 

IltaLehden peloittelukampanja on omiaan kasvattamaan Suomeen syntynyttä rokotevastaista ilmapiiriä. Rokotteiden ansiosta Suomessa ei kuole tuhansia lapsia esimerkiksi tuhkarokkoon, kurkkumätään, sikotautiin tai polioon vuosittain. Rokotteet ovatkin parhain, halvin ja tehokkain ennaltaehkäisyn muoto. 

Suurin osa suomalaisista lapsista on onneksi rokotettu. Rokottamattomat lapset elävät näiden rokotettujen lapsien luoman suojan alla. Rokotetut lapset luovat suojan epidemioita vastaan, jolloin rokottamattoman lapsen on käytännöllisesti mahdotonta Suomesta saada vakavaa rokotuksilla suojattua sairautta. Mikäli rokotusten määrä Suomessa vähenee, vähenee samalla tämä suoja, minkä nyt muut tarjoavat.

Toivottavasti IltaLehden aloittama häpeällinen lokakampanja ei lisää Suomessa rokotusvastaisuutta. Kysyn myös median vastuun perään näin tärkeässä asiassa. Siellä rokotetut toimittajat yllyttävät suomalaisia pelkäämään rokotuksia. Poikiihan se toki lisää raflaavia otsikoita.