StarCraft II: Heart of the Swarm julkaistaan yöllä

Yksi tämän vuoden odotetuimmista tietokonepeleistä on Suomessa ensi yönä kello 01:00 julkaistava StarCraft II:n trilogian toinen osa Heart of the Swarm. StarCraft II:n ensimmäinen osa, Wings of Liberty, saavutti kahdessa vuodessa johtavan aseman varsinkin elektronisessa urheilussa.

Blizzard Entertainmentin kehittämä pelisarja kuuluu reaaliaikaisten strategiapelien genreen (RTS), jotka ovat niittäneet menestystä varsinkin Aasian maissa. Nyt StarCraft II ensimmäistä kertaa yhdisti erilliset RTS pelien skenet yhteen luoden hitin, joka on ollut omiaan nostamaan elektronisen urheilun tunnettavuutta maailmalla. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää viime vuonna Ruotsissa pelattujen DreamHack finaalien suoraa lähetystä SVT:n parhaimpaan katseluaikaan. Myös Suomessa ASSEMBLY Summer saavutti huikean määrän katsojia pelistreameihin, kun yli 1 500 000 ihmistä ympäri maailman katsoi neljällä eri kielellä tuotettua ohjelmaa.

Parhaimmat StarCraft 2 -pelaajat ovat tienanneet yli 500 000 dollaria turnausvoittoina. Tämän lisäksi pelin ympärille on kehittyneen vahvan kulttuurin pohjalta on syntynyt myös pelille omat selostajat, joista osa asuu Etelä-Koreassa. Heart of the Swarm tulee todennäköisesti laajentamaan pelaajapohjaa ja tarjoaa uusille kyvyille mahdollisuuden nousta tähteyteen muuttuneiden yksiköiden ja pelitaktiikoiden kautta.

StarCraft pelisarja on yksi legendaarisimmista pelisarjoista myös peliin rakennetun oman maailman suhteen. Pelisarjasta on pelien lisäksi kirjoitettu kirjoja ja se varmasti myös jossain kohtaa laajenee elokuvamaailmaan asti. Nyt julkaistava StarCraft II trilogian toinen osa on kokonaisuudessaan viides peli koko pelisarjassa. 

Blizzard yhteistyössä eri peliselostajien kanssa lähettää ohjelmaa koko päivän suorana streamina. Lähetystä voi katsoa suoraan:

http://eu.blizzard.com/en-gb/company/events/heart-of-the-swarm-launch.html