Vantaa pyyhki vanhuksilla pöytää

Vantaan kaupunki on tavoitteisiinsa laittanut vanhusten kotona jaksamisen. Budjettikeskustelussa niin kokoomus kuin SDP näyttivät todelliset karvansa. Myös Iltalehti kirjoitti tästä otsikolla – Valtuustolta ei lisärahaa vanhusten hoitoon.

Kuitenkin rahaa löytyi luottamusmiesten palkkioiden nostamiseen. Tästä vihreiden Sirpa Kauppinen kirjoitti bloggauksen – Vantaan luottamusmiespalkkioden korotus kohtuuton.

Vasemmistoliitto ja Vihreät tekivät yhdessä työtä, jotta kunnallisveroprosenttia olisi korotettu 0,25%. Näin oltaisiin saatu mahdollisuus toimia Vantaan oman strategian mukaan, jota ovat olleet laatimassa kaikki puolueet. Kuitenkin niin demarit, kuin porvarit halusivat vain lisää rahaa luottamusmiehille, eikä kuntalaisille.

Vasemmistoliiton ehdotus olisi tuonut kunnalliset kodinhoitajat takaisin (vaikka Marilla Kortesalmi vaalien alla sanoi, että kokoomus on tuonut heidät jo takaisin, ehei eivät ole), lisää käsiä vanhustenhoitoon sekä myös turvattu omaishoitajien tuki, josta puuttuu 650 000 euroa.

Vantaan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtajan Kati Tyystjärven teksti löytyy Vantaan kaupungin kotisivuilta – Vantaan kaupunki (.doc tiedosto).

Joko olisi aika ottaa ne rukkaset käteen kokoomus ja toteutetaanhan ne unelmat SDP?

Häpeän hetkittäin olevani vantaalainen.