The Pirate Bay haastoi TTVK ry:n oikeuteen

Maailman tunnetuin tietojen jakamiseen keskittyvä sivusto, The Pirate Bay, on tänään jättänyt tutkintapyyynnön Suomen poliisille Tekijänoikeuden tiedote- ja valvontakeskus ry:stä. Pirate Bay epäilee TTVK:n syyllistyneen tekijänoikeusrikkomukseen luodessaan Piraattilahti -parodiasivuston. Sivuston kuvat ja koodi oli kopioitu suoraan The Pirate Bay:n sivuilta.

The Pirate Bayn edustaja Winston Bay pitää tapausta kornina:
 – On erikoista, että me joudumme opettamaan tekijänoikeuslobbaajille lakia. Vaikka he ovat kirjoittaneet lain, se ei tarkoita että he olisivat sen yläpuolella, toteaa Winston Bay.

TTVK ei ole toistaiseksi vielä itse kommentoinut tapausta. Tiedotteessaan The Pirate Bay mainitsee myös pitävänsä TTVK:ta yläkouluikäisenä koulukiusaajana kenellä ei ole yhtään kaveria. Kommentilla viitataan TTVK:n vaatimukseen takavarikoida yhdeksän vuotiaan koulutytön tietokone heidän epäiltyään tyttöä tekijänoikeusrikkomuksesta.

Jään itse odottamaan mielenkiinnolla, miten tehokkaasti Suomen poliisi lähtee tutkimaan TTVK:n toimia ja montako tietokonetta yhdistykseltä käydään takavarikoimassa tapauksen johdosta. Korvausten suuruus tulee myös mitoittaa mahdollisen haitan mukaan, joten korvauksien tulisi nousta useisiin satoihin tuhansiin.