Joka neljäs nuori mies on kokenut väkivaltaa parisuhteessaan

Iltalehti kirjoittaa tänään isoilla kirjaimilla, kuinka joka neljäs varusmies on valmis hakkaamaan tyttöystäväänsä. Artikkelin on kirjoittanut Silva Laakso, joka on ottanut täydellisen vapauden Mannerheimin Lastensuojeluliiton tekemään tutkimukseen varusmiehille. Lisätäkseen uskottavuutta on artikkelin kuvaksi otettu naista pahoinpitelevä mies. Tarkoituksenhakuisuus ei voisi olla selvempi. Naisesta tehdään uhria vaikka väkisin ja miehestä pahoinpitelijää.

Kuten ylläolevista kuvista voi päätellä, niin vain 6% vastaajista pitää hyväksyttynä käydä käsiksi kumppaniinsa. Toki tämäkin luku on liikaa, mutta huomattavasti pienempi luku kuin Laakson väite. 

Varusmiehistä 25% on päinvastoin kokenut väkivaltaa parisuhteessaan, joko käyttämällä väkivaltaa tai olemalla sen uhri. Viimeisimpien tilastojen mukaan 32% seurustelevista nuorista pojista ovat joutuneet fyysisen väkivallan uhreiksi parisuhteissaan, kun sama luku tyttöjen kohdalla on 24%. Tytöt ovat siis huomattavasti valmiimpia käyttämään väkivaltaa kumppaniinsa.

Iltalehden tekemä artikkeli on omiaan leimaamaan nuoria miehiä väkivallankäyttäjäksi ja samalla se heikentää koko MLL:n tekemää työtä. MLL:n Isä-hanke, joka on toteutettu varuskunnissa on ollut hyvä idea lisätä nuorten miesten itsetuntoa erilaisilla koulutuksilla ja vahvistaa heidän tulevaa isyyttään. 

Toivoisin Laakson lukevan uudestaan Isä-hankkeen raportin ja tekevän siitä uudet johtopäätökset.