Elektroninen urheilu kasvaa myös Suomessa

Elektroninen urheilu on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana maailmalla. Elektronisen urheilun pohjalta löytyy perinteinen halu mitata omaa osaamistaan muita vastaan, elektronista urheilua voisikin nimittää kilpapelaamiseksi. Vain muutamista peleistä vuosien varrella on kasvanut sopivia pelejä, yleisesti näiden pelien takana on osaajia, jotka ymmärtävät elektronisen urheilun lainalaisuudet.

Viime vuonna elektronisessa urheilussa jaettiin jo yli 10 miljoonan euron edestä erilaisia palkintoja. Riot Gamesin, League of Legendsin tuottajan, jakaessa tästä siivusta viisi miljoonaa dollaria eri turnausten palkintoina. Monille tietokonepelaajille hyvästä harrastuksesta on kasvanut ammatti, näitä ammattilaisia löytyy Etelä-Korean lisäksi paljon Euroopasta, Pohjois-Amerikasta sekä muualta Aasiassa.

Vaikka suomalaisten pelaajien menestyminen ulkomailla on ollut suhteellisen hyvää on Suomesta puuttunut ammattimainen pelaajaorganisaatio. Monet suomalaiset tähtipelaajat ovat pelanneet ulkomaalaisten organisaatioiden alaisuudessa. Tämä on osittain aiheuttanut taitokatoa Suomen ulkopuolelle ja samalla osa suomalaisista pelaajista on tullut ulkomaalaisten organisaatioiden huijaamiksi.

Viikonloppuna Suomeen perustettiin uusi pelaajaorganisaatio, ENCE eSports, joka toiminnallaan pyrkii ammattimaistamaan suomalaista elektronisen urheilun kulttuuria. Encen takana on joukko pitkään suomalaisessa skenessä vaikuttaneita elektronisen urheilun pioneereja. Oheisesta videosta selviää, mikä on ENCE eSports ja mihin se toiminnallaan pyrkii:

http://www.youtube.com/watch?v=uYrqeClNiFU