Kuka raahaisi TTVK ry:n nykyaikaan?

TTVK ry. on varmasti yksi vahingollisimmista rekisteröidyistä yhdistyksistä teknologisen kehityksen kannalta Suomessa. TTVK ry. on onnistunut voimakkaasti lobbaamaan poliitikot puolelleen, joiden kautta on säädetty erilaisia maksuja ja asetuksia, jotka eivät istu nykyaikaan. Nyt TTVK ry. on ottanut kohteekseen eri yhtiöiden tarjoamia tallennuspalveluita.

TTVK ry lähestyi jo viime vuoden alussa eri yhtiötä uhkaamalla heitä oikeustoimilla, mikäli yhtiöt eivät lopeta tarjoamiaan tallennuspalveluita. TTVK ry:n mielestä tallennuspalvelut eivät ole yksityistä kopiointia, vaikka kyseisissä palveluissa jokainen käyttäjä itse käy painamassa tallennusnappia, jolloin tallenteet tallentuvat yhtiön tarjoamaan pilvipalvelimeen, mistä sen voi käydä katsomassa itselleen sopivana aikana.

TTVK ry:n suorittaman kiristyksen johdosta jo kaksi yhtiötä ovat luopuneet omista tallennuspalveluistaan. Lisäksi monet muut varmasti harkitsevat vakavasti palveluista luopumista, koska heitä vastassa on Suomen lobbausvoimaisin rekisteröity yhdistys. 

TTVK ry:n hyökkäys laillisia käteviä tallennuspalveluita vastaan tukee täydellisesti piratismia. Yhtiöiden tarjoamat tallennuspalvelut ovat olleet helppoja käyttää ja ne ovat tarjonneet palvelun, mikä on ollut vastaus ns. “laittoman” lataamisen tarjoamaan helppouteen ja vaivattomuuteen. Nyt TTVK ry. pakottaa toimillaan monet palaamaan “laittoman” latauksen piiriin, jotta he voisivat jatkossa katsoa haluamiaan televisio-ohjelmia haluamanaan aikana.

Kuka raahaisi TTVK ry:n takaisin nykyaikaan? Heidän toimintansa on täysin jumiutunut kasettihyvitysmaksuun, joka otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1984 – sattumaako?