Suomalainen poliittinen terrorismi

Eilen Jyväskylässä tapahtunut puukotustapaus toimii valitettavana esimerkkinä siitä, kuinka yksi ääriryhmä Suomessa pyrkii terrorismin kautta kaventamaan poliittista- sekä sananvapautta Suomessa. Ääriryhmän tarkoituksena on luoda jatkuva väkivallan uhka, minkä kautta voitaisiin rajoittaa heille epäsuotuisan informaation levittämistä ja näin kaventaa sananvapautta.

Tapaus on vakava, koska viimeksi nationalistista terrorismia esiintyi Suomessa Lapuan liikkeen aikoina ennen toista maailmansotaa. Viimeisen kahden vuoden aikana nationalistinen terrorismi on kuitenkin nostanut voimakkaasti päätään. Valitettavasti tätä ilmiötä on siloteltu ja sitä on pidetty lasten tarrojen liimamisleikkinä. Kuitenkin iskujen vakavuus on noussut kokoajan suuremmaksi. 

Pride-kulkueeseen tehdystä kaasuhyökkäyksestä nostettiin syyte 88:sta pahoinpitelystä, 71:stä poliittisten toimintavapausten loukkaamisesta sekä kokouksen estämisestä. Pride-kulkuetta voidaan pitää merkittävänä virstanpylväänä nationalistisessa terrorismissa. Tämän jälkeen esimerkiksi yhtä Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittajaa, Dan Koivulaaksoa, on sumutettu kaasulla Oulussa. Nyt Jyväskylässä kirjan keskustelutilaisuudessa otettiin käyttöön jo teräase.

Suomalainen sananvapaus on niin tärkeä asia, ettei sitä saa antaa terroristien käsiin muokattavaksi. Siitä syystä isku ja sen tekijät tulee tuomita ankarasti kaikilta tahoilta.