Suomalaisia perinteitä

Suomen kansa on jälleen suuttunut ja mielensäpahoittanut, kun suomalaisia perinteitä kurmootetaan uusien asetusten kautta. Vuodesta -95 lähtien esitetty Tuntematon sotilas siirtyy nyt kolme tuntia eteenpäin ja toiselle kanavalle. 17 vuotinen syvähistoriallinen perinne on nyt riekaleina ja kansallinen itsetuntomme on tuhottu. 

Kansallinen moraalimme rappeutui jo aikaa sitten, kun perinteikäs naimavuosi katosi historiallisena perinteenä. Ennen vanhoina hyvinä aikoina naiset naitettiin perinteisin menoin naimavuotena, koska vaarana oli jäädä muuten vanhaksipiiaksi, kuten vanha sanonta sen sanoo: “kun ei naida naimavuonna, kihlata kilo-kesänä, niin ei ilmoissa ikänä”.

Maaseudun rappiollisesta tilasta kertoo myös kekriperinteen katoaminen. Ei enää maaseudulla kierretä sadonkorjuun aikaan kylällä karhuntaljaan pukeutuneena lapsia pelotellen. Eikä enää kiitellä Runsauden haltijatarta, jonka rintakehä on ollut täynnä rintoja ja nisiä. Samaan syssyyn on hävinnyt myös kylän Kaisa, jonka piti vartioida kekripukkia. Kirkkoa tästä on myös syyttäminen, kun 1729 pakottivat suomalaiset luopumaan taikuudesta.

Maalaiskyliltä on myös törkeästi riistetty mahdollisuus loistavaan urheilumuotoon ja reippailuun, kun 1800-luvulla yleiset kylätappelut ovat nykyisin täysin kadonneet. Miten reipasta urheilua tuo varmasti on ollutkaan puukkojunkkarien luvatulla ajalla Pohjanmaalla.

Täytyy vielä mielensäpahoittaa myös vanhan päiväpulkka -perinteen katoamisesta. Nykyisin palkat ja muut maksetaan palkkatoimistojen kautta. Vähän väliä saa soitella perään, kun ei jokainen euro ei ole tilille oikein maksettu. Ennen vanhaan sentään päiväpulkan avulla pystyi nopeasti katsomaan montako taksvärkkipäivää on jo tehnyt ja montako jälellä. 

Nyt vielä vietiin ikiaikainen itsenäisyyspäivän perinne, kun vuodesta -95 lähtien pyörinyt Tuntematon sotilas siirtyy kolmella tunnilla eteenpäin. Näin on Suomen kansa suistettu jälleen rappiotilaan ja nuorison moraali on varmasti vaarassa!