Väestöliitto hyväksyy poikien sukupuolielinten rituaalisen silpomisen

Väestöliitto haluaa juhlistaa tyttöjen päivää hyväksymällä poikien sukupuolielinten rituaalisen silpomisen. Väestöliiton mielestä on ihan kiva juttu leikellä pienten poikien peniksiä, jos se on osana väestön kulttuuria tai perinteitä. Samalla ironisesti Väestöliitto määrittelee tehtävänsä seuraavasti:

Väestöliitto edistää perheiden, nuorten ja koko väestön hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä onnellista ja tasapainoista elämää. 

Väestöliiton kanta on täysin päinvastainen kuin Suomen lääkäriliiton. Lääkäriliiton mukaan: 

Muista kuin lääketieteellisistä syistä tehtävä ympärileikkaus ei ole sairaudenhoitoa eikä terveyden edistämistä eikä se siksi kuulu suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään. Potilaan altistaminen riskejä sisältävään toimenpiteeseen, josta ei koidu terveydellistä hyötyä, on vastoin lääkärin etiikkaa ja lääkärin tulee voida kieltäytyä toimenpiteen suorittamisesta. Lääkärin virkatehtäviin ei tule kuulua uskonnollisen rituaalin suorittaminen.

Väestöliiton kantaa vastaan asettuu myös Suomen rikoslaki sekä Euroopan Neuvoston yleissopimuksen viides artikla. Viidennessä artiklan mukaan yksilön koskemattomuuteen terveydenhuollossa voidaan puuttua vain mikäli kyseinen henkilö on omasta vapaasta tahdostaan antanut toimenpiteeseen tietoon perustuvan suostumuksensa. Suomen rikoslain (578/1995 21 luku) mukaan poikien ympärileikkaus on pahoinpitely, koska kyseessä ei ole pojalle terveydellistä hyötyä.

Väestöliitto asettuu ei siis asetu pelkästään omia tavoitteitaan vastaan, joiden mukaan se haluaa edistää jokaisen terveyttä ja turvallisuutta. Poikien turvallisuuden tunne ei kehity, kun heidän sukupuolielimiään silvotaan. Silpominen altistuttaa pojat jo heti toimenpiteessä terveydelliseen riskiin ja myöhemmin ympärileikkauksesta on monia todistettuja terveydellisiä sekä seksuaalisia haittoja. Väestöliitto asettuu siis omien tavoitteidensa lisäksi Euroopan Neuvostoa, Suomen rikoslakia sekä Suomen lääkäriliiton kannanottoa vastaan. 

Olen jättänyt myös kyselyn Väestöliitolle, mutta siihen kyselyyn ei ole vielä vastattu. Toivottavasti Väestöliitto pystyy perustelemaan vahvasti miesvihamielisen kantansa.