Timo Soini elämän ja kuoleman herrana

Vihreät ovat tänään ilmoittaneet hyväksyvänsä eutanasian ensimmäisenä puolueena Suomessa. Otan ilolla vastaan vihreiden päätöksen asiasta. Suomen populistisen puolueen johtaja Timo Soini on kuitenkin innostunut omassa “plokissaan” suomimaan päätöstä.

Soini esittää vihreiden aloittaneen leikin elämän ja kuoleman herrana sekä välittömästi ohjaa keskustelun sivuraiteille mainiten: “Eutanasiaa ensin eläkeläisille ja sitten muille?”. Tämä on se yleinen sivuraide, minne keskutelu aina ohjataan. Ruvetaan peloittelemaan ihmisiä heidän surmaamisellaan, vaikka eutanasiassa ei siitä ole kyse. Eutanasia on viimeinen palvelus kivuliaalle, ihmisarvonsa menettäneelle ihmiselle. Se on arvokkaan kuoleman lahja. Kieltämällä eutanasian Timo Soini itse leikkii elämän ja kuoleman herraa.

Kansanedustaja, PerusSuomalaisten ikuinen puheenjohtaja, pitää eutanasiaa tappamisena tai puolustuskyvyttömien surmaamisena. Sitä eutanasia ei ole. Eutanasia on armokuolema, joka annetaan ihmisen omasta pyynnöstä, kun hän itse asettaa elämänlaatunsa elämänsä yläpuolelle. Eutanasiassa autetaan häntä kuolemaan arvokkaasti.

Valitettavasti ihmiselämän lähtökohtainen “pyhyys” asettuu monien arvoissa ihmisarvon edelle. Minun maailmankatsomuksessani ihmisarvo, ihmisen elämänlaatu, asettuvat ihmiselämän yläpuolelle. Timo Soini on myös oikeassa blogissaan. Hän kirjoittaa saattohoidon ja kivunlievityksen tärkeydestä. Nostaisin kuitenkin eutanasian yhdeksi saattohoidon muodoksi. Mahdollisuudeksi päästä eroon nöyryyttävistä toimenpiteistä, kivuliaasta elämästä, missä toivoa paremmasta ei enää ole. Kovimmatkaan kivunlievityksen eivät auta kaikkien tapauksessa.