Paperikääreet

Ikäviä asioita on helpompi myydä, kun ne laitetaan kauniisiin kääreisiin. Tästä klassisena esimerkkinä voidaan pitää lapsipornosuodatinta, jossa Internetsensuuri käärittiin lasten pelastamiseen. Nyt varuskuntien lopettaminen ja 1200 ihmisen irtisanominen valtiolta on kääritty kauniisti terveydenhuollon kehittämisen kääreisiin.

Rahaa terveydenhuoltoon – ei aseisiin, kuulostaa jalolta aatteelta. Samaan aikaan valtio on kuitenkin lisäämässä lisävelvotteita kunnille. Monet kunnat ovat jo nyt täysin helisemässä valtion velvotteiden alla. Lastensuojelulain perustellut muutokset lisäsivät kunnille paljon työtä, ja samalla myös se tarkoitti lovea budjettiin. Tuleva vanhustenhoitolaki tulee varmasti lankeamaan kuntien maksettavaksi. Samaan aikaan toimeentulotuen asiakkaiden määrä on räjähtämässä täysin käsiin. Kuntatalous on romahtamassa kovaa vauhtia.

Suomessa muutaman kunnan talous perustuu kunnassa sijaitsevaan varuskuntaan. Näiden kuntien talous tulee romahtamaan lopullisesti, kun työttömien armeija kävelee ulos varuskunnasta ilmoittautuakseen työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Olen itse aina kuvitellut, että parasta työttömyyden hoitoa ei ole kasvattaa työttömien määrää.

Vasemmistoliiton 2009 vuodelta peräisin olevassa vaaliohjelmassa sanottiin:

“Vasemmistoliitto edellyttää, että talouskriisin laskua ei sälytetä pieni- ja keskituloisten ihmisten tai työpaikkansa menettäneiden maksettavaksi. Rahamarkkinakeinottelulla suuria omaisuuksia hankkineet on pantava taloudelliseen vastuuseen. Vasemmistoliitto vaatii EU:n toimivan sukupuolten välisten palkkaerojen pienentämiseksi.”

“Vasemmistoliiton tavoitteena on parantaa perheiden tukea ja kehittää turvaa työttömyyden varalle. Perheiden monimuotoisuus on otettava huomioon. Jokaiselle on tarjottava mahdollisuus itsensä kehittämiseen kautta koko eliniän. On toteutettava työssä jaksamista edistäviä uudistuksia.”

Nyt Vasemmistoliitto on etunenässä irtisanomassa 1200 ihmistä työpaikoiltaan. Talouskriisin lasku on lankeamassa täysin työpaikkansa menettäneiden maksettavaksi. 

Kyllä pikkasen hävettää nyt.