Ruotsiin syntyi uusi uskonto – Kopimismi

20-vuotiaasta filosofian opiskelijasta Isak Gersonista tuli 5. tammikuuta maailman nuorimman uskonnon perustaja, kun Ruotsin Kammarkollegiet hyväksyi kopimistiseurakunnan yli vuoden hakemisen jälkeen viralliseksi uskonnoksi Ruotsissa.

Kopimisteille informaatio itsessään on pyhää, ja kopiointi on sakramentti. Gersonin mielestä tekijänoikeuslainsäädäntö itsestään on liian monimutkainen. Tiedonjakamisen pitäisi lähtökohtaisesti olla täysin vapaata, rajoittamatonta. Gerson sanookin tiedon olevan kaiken lähtökohta – peruskivi, ja kopioimalla tietoa luodaan vankempi pohja. Tätä tukee myös kopimismin lähetyssanoma “Kopioi ja levitä, kaikki tieto kaikille, minkä luonnonlait mahdollistavat, sitä älköön maallinen laki rajoittako.

Gersonin mukaan kirkkoon kuuluu jo yli 3 000 ihmistä. Hänen mielestään monet ovat tunteneet jo pitkään olleensa kopimisteja, mutta eivät ole vain halunneet tulla ulos kaapista. Kysyttäessä hän vakuuttaa kirkon olevan oikea kirkko, eikä Internetissä syntynyt pidempi kestoinen trolli. Hän on itse ollut uskossa jo useita vuosia, ja kopimistiseurakunta perustettiin yli 15 kuukautta sitten. Kolmen yrityksen ja yli vuoden odotuksen jälkeen se julistettiin oikeaksi kirkoksi. Seurakunta kokoontuu uskonnollisiin palveluksiin – kopyacteihin – säännöllisesti. Kokoukset eivät välttämättä tapahdu missään fyysisessä tilassa, vaan yleisesti verkon yli. Kopyacteissa juhlistetaan tiedon jakamista.

Kirkon uskonnollisiin logoihin kuuluu kolmio, jonka sisällä on kopimi -tunnus. Tunnusta saa vapaasti muokkailla haluamakseen. Tämän lisäksi kirkko pitää pyhänä kirjainyhdistelmää CTRL+C (kopioi) sekä CTRL+V (liitä). Kirkon mukaan tässä suhteessa he eroavat hyvin monesta eri kirkosta. Kopimistiseurakunta uskoo kopioimiseen ja jakamiseen, kun muut kirkot heidän mukaansa pyrkivät enemmänkin CTRL+U.

 

Kirkkoon voi liittyä heidän kotisivujensa kautta. He ovat myös perustaneet FaceBook -sivun.

 

Copy and Seed!