9/11 ja sota terrorismia vastaan

Tuhoutunut WTCn torni

Yhdysvaltojen joukkoja Afghanistanissa

Tänään on tullut kuluneeksi tasan yhdeksän vuotta syyskuun 11. päivän iskuista. Joukko islamisteja toteutti yhden suurimmista terrori-iskuista Yhdysvalloissa kaappaamalla lentokoneita ja lentämällä niillä päin rakennuksia. Yksi koneista putosi keskelle peltoa.

Islam ei ole näiden iskujen takana, vaan sen omaksi työkalukseen kaapanneet islamistit. Heidän järjettömän ja tuomittavan iskun seurauksena kuoli 11. päivä syyskuuta 2977 ihmistä. He olivat tämän järjettömän iskun uhreja.

Maailma muuttui tuona päivänä. Yhdysvallat aloitti sodan terrorismia vastaan vastaiskuna terroriteoille. Lähdettiin etsimään miestä, joka oli todennäköisesti CIAn kouluttama – Osama bin Ladenia. Sodassa terrorismia vastaan on kuollut Afghanistanissa pelkästään 8800 siviiliä sekä 16 000 haavoittunut. Tämä on arvio. Yhteensä Afghanistanissa on kuollut 19 000 ihmistä ja 50 000 haavoittunut.

Sota terrorismia vastaan on siis tuottunut suurta kauhua Afghanistanilaisten joka päiväiseen elämään. Sota on täysin epäonnistunut. Se ei ole heikentänyt islamistien valtaa, päinvastoin se on kasvattanut sitä. Viha synnyttää vain vihaa.

“Silmä silmästä tekee koko maailman sokeaksi.” – Mohandas Karamchand Gandhi