Homot on ihan homoja

En pysty ymmärtämään nykyistä homokeskustelua ollenkaan. Homoliittojen hyväksyminen kuulemma tuhoaisi koko avioliiton instituutiona. Samanlaista keskustelua käytiin viimeksi, kun naisille annettiin oikeus pitää oma sukunimi avioliiton yhteydessä. Myös tämä nähtiin voimakkaasti avioliiton hengen vastaisena.

Sukupuolineutraali avioliittolaki toisi samat oikeudet sekä samat velvollisuudet homojen ulottuville kuin ne ovat olleet nyt ns. heteropareilla. Kyseessähän ei ole mikään erityisoikeus, vaan samalle tasolle laittamisesta ilman syrjintää seksuaalisen suuntautumisenperusteella.

Espoon kokoomuksesta Janne Suuronen ei suvaitsisi edes homoille omia kulkueita. Tämä jos joku on syrjintää. Myös kristillisdemokraatit näyttävät raamatullisen hyväksynnän kieltämällä homouden tyystin. Se niistä Jeesuksen opeista – se teistä joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

Mitä sukupuolineutraali avioliittolaki toisi homoille?Avioliitto tunnustettaisiin myös muissa maissa, joiden kanssa Suomella on sopimukset. Matkustaminen, muuttaminen työn perässä sekä mahdolliset lasten sairastumiset ulkomailla olisi helpompi hoitaa. Se toisi heille myös oikeudet lapsiin. Eli samoja oikeuksia, samoja velvollisuuksia.

Sukupuolineutraali avioliittolaki ei toisi kirkolle velvollisuutta siunata homoliittoja. Tämä asia jäisi kirkon päätettäväksi. Hyvä niin!

Vastustan itse kuitenkin sukupuolineutraalia avioliittolakia, koska sekin lähtee siitä perusajatuksesta, että perheessä on kaksi aikuista. Todellisuudessahan meillä elää ihmisiä myös polyamorisissa suhteissa sekä muissa vastaavissa. Avioliittolaki pitäisikin muuttaa pikkuhiljaa sopimuslainsäädännöksi, mutta otetaan tämä nyt hyvänä ensimmäisenä askeleena siihen suuntaan.

(Kuvaaja chtfj21 Lähde: Wikimedia Commons)