Jääkendon höntsäskabat alkavat tänään

Jääkendon höntsäskabatTänään jälleen muistellaan Suomen jääkiekkoveteraaneja, kun jääkiekon MM-kisat alkavat. 15 vuotta sitten Suomi sattui voittamaan jääkendon höntsäilyskabat Antero Mertarannan huutaessa – IHANAAA, IHAHAAA! Tänään siis alkaa nostalgiamuistelmat Suomen jääkendohistorian suurimmasta uroteosta, jonka rinnalla sotaveteraanien teotkin kalpenevat.

Helsingin Sanomien NYT-liite räjäyttikin potin jo kirjoittamalla ”ennustuksen” – Suomi ei voita MM-kisoja. No shit, Sherlock. Ennustus on kuin Columboa huonoimmillaan, jopa neiti Marble käyttäisi tämän ennustuksen tulkintaan vain yhden teehetken.

Suomen urhot, eli television eteen virittyvät sohvaperunat kaivavat perinteisen karjala-lippiksen sekä mäyräkoiran sohvan viereen ja ottavat tukevan haara-asennon sohvasta. Perse nousee kansallislaulun kohdalla, mistä muistetaan tasan yksi sana – POOOOHJOINEEEEN! Paita lähtee pois viimeistään kolmannen erän kohdalla, niin kotona kuin paikanpäällä, valitettavasti.

Kansallisen itsetunnon kohoaminen on suoraan verrannollinen juotuihin oluisiin sekä Tanskaa vastaan tehtyihin maaleihin. Tanska ottelun jälkeen Suomi luonnollisesti julistetaan jo tulevaksi mestariksi, kaatuihan siinä yksi jääkiekon suurmaista.

Työpaikka keskusteluissa muistetaan ihmetellä, miksei hurrin kaataja Peltonen ole mukana kisoissa, kun se sentään 15 vuotta sitten teki ne kolme maalia. Tämän jälkeen Peltosen onnistumiseen lasketaan seuraavat teot:

Lista on tosin sama kuin Suomen jääkendojoukkueen kultamitalit arvokisoista. Olisiko se Peltonen sittenkin pitänyt raahata mukaan?

TÄMÄ ON IHANAAA, NAAA, NAAA!