Maahanmuuttovastaiset reppanat

Olen mielenkiinnolla seurannut Facebookissa olevaa ryhmää – Minun Suomeni on kansainvälinen. Ryhmä on kasvanut räjähdysmäisesti viime päivien aikana ja keskustelua on käyty paljon. Tämä ryhmä huomattiin myös maahanmuuttovastaisella foorumilla, jossa sitten päätettiin lähteä nuivistamaan ihmisiä facebookissa, mitä tahansa se sitten tarkoittaakin.

Viimeisinä päivinä ryhmään onkin ilmestynyt jatkuvalla syötöllä nimimerkkien takaa huutelijoita, jotka toistelevat kerrasta toiseen samoja maahanmuuttovastaisten kiihottumisia, ilman mitään pyrkimystä ruveta keskustelemaan. Maahanmuuttovastaiset todellakin ovat reppanoita. Omalla nimellä ei uskalleta lähteä asialliseen keskusteluun, vaan on huudeltava puskista ja masinointikin tehdään nimimerkkien takaa maahanmuuttovastaisella foorumilla. Onpas säälittävää.

Tämähän kyllä kuuluu yleiseen linjaukseen, mitä maahanmuuttovastaiset ovat käyttäneet. He haluavat olla se taho, jotka määrittävät keskustelun sekä termit. Rasismi nähdään vain keskusteluna roduista, maahanmuuttajista keskustellaan loisina, levitetään puhdasta vihapropagandaa ja päälle itketään sitten sananvapaudesta. Sananvapauden mukana tulee vastuu. Vastuuseen kuuluu seisoa omien sanojensa takana – omalla nimellä. Raukat eivät siihen pysty.

Maahanmuuttovastaiset ovat uusi Internetryhmä, jonka toimintaan kuuluu puhdas spam & destroy -taktiikka eri puolilla Internettiä. Keskustelu pyritään ottamaan haltuun eri keskustelufoorumeilla – blogistan, HS keskustelut, Iltalehden keskustelut, Suomi24, jopa Kaksplus+ keskustelupalsta. Näille foorumeille spammataan, huudetaan puskista, suoraan kopioituja keskusteluja maahanmuuttovastaiselta foorumilta. Tämä kaikki tehdään toki edelleen nimimerkin suojissa, koska mitään tarkoitusta ei ole keskusteluun lähteä. Tarkoitus on vain häiritä.

Nimimerkin takaa lauotaan omia ennakkoluuloja. Rakennetaan pelon ilmapiiriä demonisoimalla maahanmuuttoa, maahanmuuttajia ja varsinkin islamia. Pelolla ratsastaminen on halpaa populismia.

Odotan mielenkiinnolla montako nimimerkillä kirjoittavaa maahanmuuttovastaista reppanaa tulee tähän bloggaukseen kirjoittamaan omia maahanmuuttovastaisia näkemyksiään. Kuinka moni heistä pystyy aitoon keskusteluun?