Miksi tästä ei puhuta? -KATSO KUVAT!

Afganistan
Afganistanilainen mies pitää loukkaantunutta poikaansa sylissään
Yhdysvaltojen tekemän ilmaiskun jäljiltä (Kuva julkaistu CC oikeuksilla,
kuvaaja Dawe Iding)

 

Haluan, että katsotte kuvaa hetken. Tuo poika voisi olla kenen tahansa meistä. Hän vain syntyi Afghanistaniin, jossa Yhdysvallat liittolaisineen käyvät sotaa ”terrorismia” vastaan. Pelkästään Afghanistanissa on kuollut eri lähteiden mukaan 5568 – 12969 siviiliä. Sen lisäksi sodan molemmilla puolilla on kuollut tuhansia taistelijoita.

Miksi tästä ei puhuta? Afghanistanin sodasta, jossa Suomi on yhtenä osapuolena, kirjoitetaan Helsingin Sanomiin tai muihin lehtiin vain pieniä uutisia lehtien sivuun. Sen sijaan meille syötetään kyllä kaikki uusimmat ”uutiset” Big Brotherin kilpailijoista, jotka päättivät ruveta kasvattamaan häpykarvoja ja laittamaan ne myyntiin. Meille kerrotaan maajusseista, jotka etsivät morsiamia tosi-TVn kautta. Näytetään hymyileviä kasvoja onnistuneista urheilijoista. Kirjoittaessani tätä juttua on Iltalehden luetuimmissa uutisissa uutinen Lady Gagan vaatetuksesta, kuinka hänellä on hummeri päässä!

Media on muuttunut. Sen on pitänyt muuttua, jotta se pärjäisi kilpailullisessa yhteiskunnassa. Kukaan ei halua katsoa ylläolevia kuvia, se ei vedä lukijoita, se ei saa ”hittejä”. Sen sijaan Lady Gagan läpinäkyvä vaatetus hummerin kanssa – KATSO KUVAT! – vetää ihmisiä puoleensa. Media syöttää meille sitä, mitä me haluamme. Se on myynyt itsensä ja me medianälkäiset hiiren napsuttelijat ja lehtien selaajat, me ostamme sitä mitä media meille syöttää. Me olemme myös myyneet itsemme, olemme myyneet itsemme viihteelle. Kaukainen sota ei kosketa meitä, eivätkä ne ihmistragediat joita sodan nimissä tehdään.

War. War never changes.