Ei täällä mitään rasismia hyväksytä

Uusi Suomi on nostanut etusivulleen uutisen suomalaisesta hommafoorumista. Uutisessa painotetaan, ettei hommafoorumilla hyväksytä rasismia. Monet maahanmuuttokriitikot itse kysyvät tässä kohtaa:”Mitä se rasismi oikein on?” Tähän löytyy erilaisia vastauksia.

Wikipedia

Rasismi eli rotusyrjintä tai rotusorto on aate tai toiminta, jossa ihmisten väitetyn rotuluonteen ja siihen liittyvien fyysisten piirteiden erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen. Arkikielessä sanaa rasismi käytetään joskus myös puhuttaessa muusta syrjinnästä, kuten ikärasismista.

Tätä määritelmää käytetään useasti. Rasismi tarkoittaa vain ns. eri rotuisiin ihmisiin kohdistuvasta syrjinnästä. Ihminenhän ei rotuaan sinänsä voi valita. Esiintyykö tämänkaltaista rasismia hommafoorumilla?

Ellilä

“Ei, kyllä ero on geneettinen. Amerikkalaiset huomaavat tämän eron joka päivä, koska Amerikassa on niin paljon neekereitä ja valkoisia samoilla alueilla. Tästä syystä valkoiset amerikkalaiset eivät esim. elokuvateattereissa halua istua mustien viereen. Syynä siihen neekerinhajuun ei siis voi olla ruokavalio, koska amerikkalaiset neekerit syövät enimmäkseen samanlaista ruokaa kuin valkoiset.”

“Tämä on faktaa. Kysy valkoisilta amerikkalaisilta. (Älä vaivaudu kysymään lesbofeministivegaaneilta tms. hipeiltä, vaan normaaleilta ihmisiltä.)”

Tässä kohtaa on syytä muistaa, että Ellillällä on omat oikeutensa foorumilla, kuten foorumin moderaattorit sanovat:”Ellilällä on kyllä omat sääntönsä. Toivon, ettei Ellilää verrata enää ikinä muihin käyttäjiin.”

Rasismin voi kuitenkin määritellä myös muilla tavoin. Esimerkiksi Rasismi Suomessa kirjan mukaan rasismin voi määritellä seuraavalla tavalla:

”Rasistisesta ideologiasta on kehittynyt ”rodun” ja biologian sijasta kulttuuria ja kulttuurista erilaisuutta korostava muoto. Sen mukaan kulttuurit jakavat ihmiset toisensa poissulkeviin, ylittämättömiin ja perustavanlaatuisella tavalla erilaisiin ryhmiin, joilla on omat erityispiirteensä. Uusi rasismi ymmärtää kansat erillisinä kulttuureina ja korostaa näennäisesti jokaisen kulttuurin tasa-arvoisuutta. Tosiasiassa tavoitteena on kulttuurien erillään pitäminen” (Rasismi Suomessa 2000)

Mikäli hommafoorum on ylläpitäjänsä toimesta sanoutunut irti rasismista, niin minkälaisesta rasismista se on irtisanoutunut? Ylläolevaan viittaavaa rasismia löytyy sieltä hyvin monesta keskustelusta.

Hommafoorumin kriittisyys ei yleisesti myöskään rajoitu myöskään pelkästään maahanmuuttajiin, vaan kohteina on ollut seksuaaliset vähemmistöt, feministit sekä ns. vihervasemmistolaiset. Myös ilmastonmuutokseen suhtaudutaan hyvin skeptisesti. Näissä kohtaa pätee kuitenkin hyvin yleinen nyrkkisääntö, mikä tuo hyvin ilmi foorumilla hallitsevaa kaksinaismoralismia.

Osa maahanmuuttokriittisistä vastustaa homosuhteita, ellei sillä voi vastustaa islamia sekä maahanmuuttoa. Osa maahanmuuttokriittisistä vastustaa ilmastonmuutosta, ellei sillä voi vastustaa maahanmuuttoa. Osa maahanmuuttokriittisistä vastustaa feministejä, ellei sillä voi vastustaa islamia sekä maahanmuuttoa. Monet maahanmuuttokriittiset näkevät tämän kaiken takana vihervasemmistolaisen salaliiton.

Täällä Uuden Suomen blogeissa monet ovat valitelleet, ettei maahanmuutosta saa keskustella. En ole itse vastaavaa havainnut. On eri asia kuitenkin keskustella maahanmuutosta, kuin karjua yhtä totuutta ja vaatia sitä kautta vain omia näkökulmiaan esiin. Asiallista keskustelua maahanmuutosta tarvitaan, sitä ei valitettavasti hommafoorumi edusta. Asiallinen keskustelu ei voi lähteä nykyisistä rintamalinjoista, joissa toisella puolella ovat vihervasemmistolaiset kukkahattutädit ja toisella itseään maahanmuuttokriittisiksi kutsuvat. Näihin rintamalinjoihin ei saa jämähtää, vaikka maahanmuuttoministeri Astrid Thors näistä puhuikin. Nämä rintamalinjat ovat muutenkin äärimmäisen mustavalkoiset.

 


 

Nykyisin pakollinen jälkikirjoitus. Bloggaus on tarkoituksella kärjistävä, yleistävä sekä ei sinänsä edusta asiallista maahanmuuttokeskustelua. Sen on tarkoitus herättää keskustelua. Lauri Gröhnille tiedoksi, yhtään stetoskooppia ei satutettu kirjoituksen aikana.