Iran – 21. päivä lyhyesti

iranbansku

Olen kerännyt tietoa hyvin monista eri lähteistä. Hyvin pitkälle twitteristä, mutta käyttäen myös muita tietolähteitä. Olen kasannut tähän pienen listan asioita, mistä olen suhteellisen varma. Inhimillisen virheen mahdollisuus on kuitenkin aina olemassa.

  1. Aloitetaan kuitenkin 20. päivästä, jolloin Basiji -poliisi / militia käytti ilmeisesti nestemäistä kyynelkaasua hajottamaan mielenosoitusjoukon. (katso video: youtube)
  2. On hyvin vahvoja todisteita presidenttiehdokas Mousavin kotiarestista. Mousavin lähimmät neuvonantajat on myös pidätetty. Hän jatkaa kuitenkin yleislakon järjestämistä kotiarestista huolimatta. Mousavi on viimeksi nähty yleisön joukossa yli kaksi päivää sitten. (Al Jazeera)
  3. Akbar Hashemi Rafsanjanin pidätetyt omaiset vapautettiin yön aikana. Syy heidän pidätykseen oli osallistuminen luvattomaan mielenosoitukseen. (Reuters)
  4. Iranin hallitus käyttää nimitystä terroristi mielenosoittajista. Valitettavasti osa länsimaisista lehdistöistä on ottanut myös tämän termin käyttöön.
  5. Bussiliikenteen kuskit ovat yhtymässä lakkoon Iranissa ja he ovat julkaisseet seuraavanlaisen kirjelmän (Kirje: persiaksi / englanniksi)
  6. Muutosta on kuitenkin jo nyt tapahtumassa, kun Iranin hengelliset johtajat tapasivat Rafsanjin johtaman “Assembly of Experts“. Rafsanjin johtama neuvosto on vastuussa Iranin ylimmän johtajan valinnassa ja hänen valvonnastaan. (Middle East News)

Muistutan vielä kerran virheen mahdollisuudesta. Eilisen päivän mittaan kuultiin paljon huhuja liittyen armeijaan ja Mousaviin. Mitään ei ole vielä vahvistettu.