Älä sairastu kesällä

Useat kunnat ovat ilmoittaneet tänä kesänä lomauttavansa hoitohenkilökuntaansa. Nyt tähän samaan joukkoon on ilmoittautunut myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS).

Auvo Ruhala on väitöskirjassaan todennut hoitajien liiallisen työmäärän ajavan heidät sairaslomalle samalla kun se lisää hoitovirheiden määrää, heikentää työnlaatua sekä lisää työkyvyttömyyttä. Liiallisen työmäärän ja sairaalainfektioiden väliltä on myös löydetty selvä yhteneväisyys.

Kaksi vuotta sitten “hoitajien kapinan” aikaan hallitus sai nopeasti säädettyä pakkotyölain. Vetoomukset keskoslapsien puolesta upposivat kansaan hyvin. Missä ovat päättäjät nyt? Onko siellä Arkadianmäellä enää ketään, joka puolustaisi keskoslapsen oikeutta elää?

Hyvinvointiyhteiskunnan raju alasajo on todellisuutta. Monet sairaalat toimivat nyt pienemmillä henkilökunnilla kuin mitä pakkotyölaki olisi edellyttänyt. Tämä laman aikana tulee kuolemaan ihmisiä.

Hoitajat ovatkin nousemassa uudelleen barrikaadeille. HUSin henkilökunta järjestää mielenosoituksen 18.5 kello 7:30 Meilahdessa. Myös adressin kerääminen on aloitettu, ja sen voi allekirjoittaa jokainen halukas. Valtakunnallisesta mielenosoituksesta on myös ollut puhetta.

Nöyryyden aika on ohi!

Allekirjoita adressi paremman hoidon puolesta,
http://www.adressi.org/pakkolaki