Suomalaista eUrheilua Tampereella

Huomenna auton nokka kääntyy jälleen kohti Tamperetta. Tampereella järjestetään joka vuosi Winter Assembly tapahtuma, jossa ratkotaan suomalaisen eSportsin kuninkuudet. Olen mukana selostamassa otteluita sekä juontamassa tapahtumaa.

Mitä on eSports?

Elektronisella urheilulla tarkoitetaan tietokone- sekä konsolipelejä, joita pelataan kilpailullisesti. Ylivoimaisesti suosituin eSports -laji Euroopassa ja Yhdysvalloissa on ollut Counter-Strike 1.6, kun taas Aasiassa suurimmat rahat liikkuvat Star Craftissa.

Voiko elektronista urheilua verrata urheiluun?

Helposti. Elektroninen urheilu ei ole fyysisesti niin raskasta kuin hiihto tai muut perinteiset urheilulajit, mutta harjoittelu se vaatii kuin mikä tahansa joukkuelaji. Elektronisessa urheilussa joukkueita nimitetään yleisesti klaaneiksi, mitkä pelaavat yleensä samalla kokoonpanolla, harjoittelevat erilaisia taktiikoita peleihin, tutustuvat vastustajien taktiikoihin jne. Kaikkea sitä samaa, mitä esimerkiksi jääkiekko pitää sisällään. Lisäksi pelaajilla pitää olla hyvät henkiset ominaisuudet, jotta kestävät LAN-tilanteen paineet.

Mitä Tampereella tapahtuu?

Tampereelle kasaantuu yhteensä 1 500 tietokoneharrastajaa. Monet tulevat viettämään aikaa toistensa kanssa, mutta toiset tulevat myös kilpailemaan. Lajeina tämän vuoden Winter Assembly tapahtumassa on Counter-Strike 1.6, Counter-Strike:Source, Call of Duty 4, DOTA, Dance Dance Revolution sekä Guitar Hero. Mainittakoon, että Guitar Hero -kompoon tulevat osallistumaan myös Iron Sky -elokuvan päähahmot.

Mitäs Teemu touhuaa Tampereella?

Aion juontaa sekä selostaa kilpailut. Kilpailuja olen juontanut jo vuodesta 2005 GameTVlle ja tänä vuonna sitten olen AssemblyTVn mukana. Minusta tehdyn haastattelun voi lukea e-Sports.fi -sivustolta ja edellisistä Assemblyistä nauhoitettua materiaalia löytyy alta:

Counter-Strike 1.6 -ottelu

Assembly 2007 avaus (hyvin gonzoa)

Ja viimeisenä Counter-Strike pelaaja Ollin tulkinta Pokemon -laulusta.