Julkinen terveydenhuolto on ollut yksi Suomen kivijaloista jo kymmeniä vuosia. Nyt yksityistämishuuman ollessa vauhdissa on sen tulevaisuus vaarassa. Se ei ainoastaan tarkoittaisi hyvinvointivaltion virallista kuoppaamista, vaan myös tervetulotoivotusta hyvin kahtia jakautuneeseen yhteiskuntaan – rikkaisiin ja terveisiin sekä köyhiin ja sairaisiin.

Julkinen terveydenhuolto on säilytettävä tekemällä kovia päätöksiä. Lääkärien veronkierto yksityisiltä terveysasemilta pitäisi lopettaa ja siirtää heidät samalle viivalle kunnallisten lääkärien kanssa, KELA -korvaukset yksityisistä lääkärikäynneistä tulisi myös lakkauttaa ja siirtää tämä raha julkisen puolen lääkärien virkoihin ja palkkoihin sekä viimeiseksi parantaa lääkärien työnhallintaa terveysasemilla. Esimerkiksi ottaa käyttöön norjalainen malli, missä listalääkäri saa tietyissä rajoissa päättää montako potilasta hoitaa päivittäin. Palkkaus luonnollisesti perustuu potilaiden määrään sekä hoitoisuuteen päivittäin.

Julkista terveydenhuoltoa ei saa haudata. Se on tämän yhteiskunnan kulmakivi, ilman tervettä tasa-arvoista yhteiskuntaa meillä ei ole mitään.