Kohti taantumaa, vaikka linnut laulelisi

Pääkaupunkiseudun suuret kaupungit rupeavat varautumaan taantumaan, mahdollisesti lamaan. Tämä voi tulla nyt yllätyksenä Kataiselle ja Vanhaselle, heidän mukaansa finanssikriisi ei koske Suomea. Mahdollisesti myös muille kokoomuslaisille, jotka lintujen laulusta ovat ennustaneet taantuman menneen jo.

Kovia aseita on otettu käyttöön jo nyt: hankintakieltoa, toimien/virkojen täyttökieltoa, sijaiskieltoa jne. Henkilökunnan jaksaminen tulee nyt konkretisoitumaan, jo nyt monessa työpaikassa tehdään liian vähällä porukalla liikaa työtä. Sitähän se tehostaminen nykyään on, se ei todellakaan tarkoita oman työn paremmin tekemistä, se tarkoittaa vain enemmän työtä vähemmällä porukalla.

Vantaan Vihreät ovat tehneet oikean avauksen. He haluavat nostaa kunnallisveroa, jotta peruspalvelut pystyttäisiin toteuttamaan paremmin. Vantaan Vasemmistoliitto tuki vihreitä kunnallisveron korotuksessa. Verojen korotus ei ole helppo tehtävä, mutta välillä se on pakon sanelema. Nyt se on pakko tehdä, jotta kuntalaisten peruspalvelut pystyttäisiin edes kohtuullisesti järjestämään.

Kovat ajat, vaativat myös hyviä johtajia. Toivottavasti johtajat astuvat nyt joukkojensa eteen ja johtavat joukkojaan sieltä. Kaupungin tiedottamisen pitää olla hyvällä tasolla, jottei ruohonjuuritaso joudu ottamaan myös kuntalaisten kritiikkiä vastaan. On tiedotettava selvästi kaupungin tilasta ja kannettava vastuu isoista päätöksistä.

Minun on pakko palata myös yhteen lempiaiheistani, Kehä III parannustöihin. Kukaan ei ole minulle vielä pystynyt vastaamaan helppoon kysymykseen. Kuinka monta minuuttia nopeammin pääsen Askistosta Hakunilaan Kehä III:a pitkin parannetulla tiellä? Eli läntisimmästä kohdasta itäisimpään. Näiden minuuttien hinta peruspalveluissa tulee olemaan todella huomattava. Nyt meidän pitäisi ensisijaisesti huolehtia omista kuntalaisista ja parantaa heidän peruspalveluita, ei huolehtia valtion teistä.