Teemun Teesit

Olen pohtinut pitkään lopullisia vaaliteesejäni, ja kiteytin ne lopulta tähän muotoon:

1. Laitoshoidosta kotihoitoon

Hylätyt vanhukset

Tässä pitää muistaa yksilöllisyys. Aina kotikaan ei ole se paras vaihtoehto, mutta laitoshoidolle pitää tarjota enemmän vaihtoehtoja. Asu ja elä -malli, josta olen kirjoittanut ylläolevan bloggauksen, on mielestäni loistava vaihtoehto nykyiselle hoidolle. Kotihoitoon sekä asu ja elä -malliseen hoitoon pitää tulevaisuudessa panostaa.

2. Kunnan on itse tuotettava omat palvelunsa

Vantaan porvarit pakenevat kehitysvastuuta

Kehitysvastuun pakoilu on lopetettava. Kunnan palveluja pitää kehittää ja kehitysvastuu on pidettävä itsellä. Vantaan tulevaisuus on haasteellinen, mutta se tarjoaa mahdollisuuden. Siihen mahdollisuuteen meidän on tartuttava.

3. Ei ruuhkamaksuille

Pääkaupunkiseutu on Suomessa poikkeuksellisen kallis alue elää. Vuokrat sekä tonttien hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin muualla Suomessa. Ruuhkamaksut lisäisivät pääkaupunkiseudun eriarvoisuutta. Voin hyväksyä ruuhkamaksut, jos niistä tulevat rahat käytettäisiin lyhentämättöminä joukkoliikenteen kehittämiseen. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne toimii nimittäin tällä hetkellä kunnolla vain ydinkeskustassa ja ratojen läheisyydessä. Poikittaisliikenne Vantaalla sekä Vantaalta Espooseen on lähinnä vitsi.

4. Joukkoliikennettä kehitettävä vaihtoehdoksi autolle

Nykyisellään pääkaupunkiseudun joukkoliikenne ei pysty vastaamaan ihmisten tarpeiden muodostamaan haasteeseen tarpeeksi. Tämän takia joukkoliikennettä on kehitettävä. Siitä on tehtävä edullisempaa ja samaan aikaan tarjottava paremmin ihmisten liikkumistarpeita palvelevia linjoja näin kasvattaen joukkoliikenteen käyttäjämäärää. Vantaan Kehärata tulee helpottamaan Vantaan poikittaisliikennettä, mutta Vantaan ja Espoon välistä liikennettä on myös kehitettävä parempaan suuntaan. Linjoja on suunniteltava palvelevammiksi.

5. Ampumaurheilukeskus Petikkoon

Ampumaurheilukeskus Petikkoon

Ampumaurheilukeskuksen rakentaminen on herättänyt kiivasta keskustelua blogissa. Lentomelualue on todella sopiva paikka ampumaradalle. Lisäksi ampumaurheilukeskus tarjoaisi harjoittelumahdollisuuden sekä poliisille että rajavartiolaitokselle. Harrastamisen mahdollisuudet kuuluvat kaikille, varsinkin 40 000 pääkaupunkiseutulaiselle ampujalle.

6. Hoitajien työolosuhteet parannettava

Päättäjät ulos, päättäjät ulos!

Olin mukana järjestämässä hoitajien mielenosoitusta, sillä välillä joudutaan työntekijöiden inhimillisen kohtelun turvaamiseksi ryhtymään myös suoraan toimintaan. Hoitajien työolosuhteet vaativat kuitenkin muutakin parantamista. Hoitajia on palkattava lisää, jotta jaksaminen työpaikoilla parantuisi. Sitä kautta myös sairaspoissaolot vähenisivät ja voisi mahdollisesti jopa syntyä säästöä pitkässä juoksussa. Myös hoidon laatu paranisi. Tämä kohentaisi niin kaupungin taloutta, potilaiden saamaa hoitoa kuin hoitajien jaksamistakin. Tilanne olisi parhaimmillaan voitto-voitto kaikille.