Heikot, huonot ja tehottomat ministerit vaihtoon?

Kauhajoen murhat ovat puhuttaneet jokaista suomalaista. Monet ministerit ovat valitelleet tilannetta ja saaneet mediahuomiota. Heidän lausuntonsa ovat kuitenkin olleet todella heikkoja.

Sosiaali- ja terveysministeri Hyssälä riensi paikan päälle Kauhajoelle murhien jälkeen. Lausunnossaan Hyssälä sanoi mm. että “Juhlapuheissa on otettu esiin nuorten pahoinvointiin puuttuminen, mitään ei kuitenkaan ole tehty”. Hän siis parodioi itseään. Nykyinen hallitus on päättänyt 900 miljoonan euron veronalennuksista. Samaan aikaan Suomi on matkalla kohti pahoinvointiyhteiskuntaa. Mikään ei muuttunut Jokelan jälkeen, joten joko nyt ministeri Hyssälä voisi oikeasti puuttua nuorten pahoinvointiin muutenkin kuin mainitsemalla sen juhlapuheissaan?

Katselin juuri äsken A-Talk -ohjelman televisiosta. Siinä ministeri Holmlund totesi, ettei lakeja pitäisi säätää paniikissa, vaan rauhassa pohtia. Jokelasta on kulunut melkein vuosi ja edelleen ministeri Holmlund pohtii. Kuitenkin viime syksynä, kun hoitajat olivat irtisanoutumassa, hallitus pystyi kahdessa päivässä laatimaan pakkolain. Pakkolaissa poljettiin jopa kansalaisten perusoikeuksia, mutta se ei hidastunut hallitusta. Siispä ministeri Holmlund, kauanko aiot vielä pohtia?

A-Talkissa keskusteltiin muutenkin paljon käsiaseiden kieltämisestä, ja samaa keskustelua on käyty myös useissa blogeissa. Täydellinen käsiaseiden kielto olisi kuitenkin mielestäni väärä lääke oikeaan vaivaan. Aselait kyllä tarvitsevat tarkennusta, mutta sillä tavalla ei lievitetä nuorten pahoinvointia. Se pahoinvointi tappaa nyt ja siihen on myös löydettävä oikeat lääkkeet nyt. Jään odottamaan ministeri Holmlundin pohdintojen tuloksia.